Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

8η αποστολή: ΤΟ Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Αν έκανες την έρευνα σου για την ταυτότητα του Άγιου Βασίλη, τότε ξέρεις σύμφωνα με την Χριστιανική θρησκεία είναι ο Μέγας Βασίλειος, ένας από τους τρεις ιεράρχες. Στο Μέγα Βασίλειο οφείλουμε και το έθιμο της Βασιλόπιτας:

Κάποια μέρα ο έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε στην πόλη για να εισπράξει φόρους. Οι κάτοικοι της πόλης επειδή δεν είχαν χρήματα ζήτησαν από το Μέγα Βασίλειο να τους βοηθήσει για να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους. Εκείνος τότε τους πρότεινε να δώσουν ο καθένας από ένα πολύτιμο αντικείμενο. Όταν τα πήγαν στον Έπαρχο ως φόρο, ο Μέγας Βασίλειος τον έπεισε να τα επιστρέψει στους κατοίκους της πόλης. Η επιστροφή όμως θα ήταν δύσκολη καθώς κάποιοι θα ήθελαν να πάρουν τα πράγματα άλλων. Έτσι ο Μέγας Βασίλειος, για να μην υπάρξουν συγκρούσεις ζήτησε από τους πολίτες να φτιάξουν πίτες και να βάλουν σε κάθε πίτα από ένα πολύτιμο αντικείμενο. Αφού έφτιαξαν πίτες για κάθε αντικείμενο ο Μέγας Βασίλειος τις πήρε και τις μοίρασε και ο κάθε πολίτης στην πίτα που έπαιρνε έβρισκε το πολύτιμο αντικείμενό του.

Από την ιστορία αυτή ξεκίνησε το έθιμο της βασιλόπιτας. Υπάρχουν πολλές συνταγές και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μπορεί να φτιάχνετε διαφορετικά. Η σημερινή σου αποστολή είναι:

Αποστολή: Βρες συνταγές για Βασιλόπιτα! Διάλεξε το δικό σου μικρό πολύτιμο αντικείμενο για να κρύψεις αντί για φλουρί.


Ορίστε μια δική μου συνταγή...



και ένα φύλλο εργασίας για να δούμε αν θυμόμαστε τα υλικά

Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε και την ιστορία της Βασιλόπιτας










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου